Tools en applicaties voor verduurzaming woningbouw

Warmtepompstrategie ontwikkelt verschillende online tools en applicaties waarmee snel inzicht kan worden verkregen over de mogelijkheden van onder andere warmtepompen bij individuele woningen of (collectieve) ketelhuizen. Ook hebben we tools ontwikkeld die helpen bij verduurzamen van wijken en buurten. Naast duurzaamheid wordt ook gekeken naar kosten en impact voor bewoners en netwerkbeheerders.

Wij ontwikkelen online-tools en applicaties om consumenten, maar ook professionals, te voorzien van hoogwaardige informatie, zodat snel en verantwoord keuzes en beslissingen kunnen worden genomen. Wij werken aan producten voor B2C en B2B doeleinden, daarbij combineren wij onze technische kennis en kunde van energie en installaties met IT, zodat u snel verder kunt met verduurzamen. Op deze pagina vindt u een overzicht van beschikbare tools.

Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht als u een eigen tool of applicatie wilt ontwikkelen. Neem daarvoor contact met ons op.

Beschikbare tools voor warmtepompen en verduurzaming

Warmtepompverkenner

Met de warmtepompverkenner kunnen consumenten snel en eenvoudig inzicht krijgen in welke warmteinstallatie in hun woonsituatie toepasbaar is. Door het doorlopen van een aantal vragen, die ze aan de hand van pictogrammen kunnen beantwoorden, krijgen ze een verkennend advies over welke installaties, zoals warmtepompen, houtketels en warmtenetten, in hun woonsituatie passen. Lees meer over onze warmtepompverkenner.

Warmtepompverkenner ketelhuizen

De warmtepompverkenner ketelhuizen geeft eigenaren van (collectieve) ketelhuizen in een aantal eenvoudige stappen inzicht in de besparingen van warmtepompen om zo in een verkennende fase de mogelijkheden te onderzoeken en advies te geven over vervolgstappen. Lees meer over onze warmtepompverkenner ketelhuizen.

WarmtepompverkennerPro

De WarmtepompverkennerPro is gemaakt voor de professionele installateur. Het doel van deze tool is de installateur te helpen met het kiezen van het juiste type warmtepomp voor zijn klanten in de bestaande woningbouw. Daarnaast is het een hulpmiddel om snel en gericht een opname voor een te installeren warmtepomp uit te voeren bij de klant, en biedt het functies om het verkoopproces te ondersteunen, zoals automatisch offertes opstellen, monitoring van voortgang, kwaliteitsbewaking/checklists etc.

De WarmtepompverkennerPro gaat medio 2018 live. Lees in dit leaflet meer over de WarmtepompverkennerPro.

ScenarioTool.nl

Met de ScenarioTool kan inzicht worden verkregen in de verschillende richtingen die er zijn om wijken en buurten in Nederland te verduurzamen. De ScenarioTool geeft energieprofielen van straat tot stad. Het laat zien hoe de huidige energievraag is opgebouwd en toont de invloed van de toepassing van besparingsmaatregelen en nieuwe duurzame energietechnieken op deze energievraag. Ook laat de tool het effect zien op de CO2-uitstoot, de netwerkbelasting en de kosten. De ScenarioTool ondersteunt bij de besluitvorming van de aanpak voor de verduurzaming van een wijk of buurt en geeft richting in dit complexe vraagstuk. Lees meer op de website ScenarioTool.nl

GemeenteTool

De GemeenteTool geeft snel inzicht in de belangrijkste mogelijkheden om wijken en buurten te verduurzamen. Deze tool kan worden gebruikt door gemeenten die in het beginstadium staan van het verduurzamingsvraagstuk van de woningbouw binnen hun gemeentegrenzen. Het helpt de discussies over verduurzaming te objectiveren en te structureren.

Lees in dit leaflet meer over de GemeenteTool.

Warmtepompplein.nl

Warmtepompplein.nl is een onafhankelijk informatieportaal voor consumenten over warmtepompen. Met warmtepompen kunnen woningen worden verwarmd en kan warm tapwater worden bereid. Op Warmtepompplein.nl kunnen consumenten uiteenlopende informatie over warmtepompen vinden, zoals informatie over de werking van warmtepompen, kosten en subsidies. Het portaal voorziet daarmee in de informatiebehoefte naar warmtepompen in de breedste zin van het woord. Dit portaal is opgezet in samenwerking met vele partijen (partners) die allemaal de mening onderschrijven dat onze manier van verwarmen van woningen zal veranderen omdat verduurzaming van de woningbouw steeds belangrijker wordt in de nabije toekomst.

Tools Applicaties Warmtepompstrategie